Taktike sledenja na Instagramu

Vsi si želimo imeti veliko število sledilcev. Nekateri si to želimo doseči z zelo majhnim številom uporabnikov, ki jim sami sledimo. Ampak kako je to dosegljivo v praksi? Tu je nekaj taktik sledenja.

  1. Sledi vsem uporabnikom, ki sledijo tebi

Prednost tega pristopa je zelo majhno število tistih, ki te kmalu nehajo slediti, če ti njih ne. Zavedati pa se moraš, da se s tem odrekaš lastnim željam in okusu, saj se pogosto zgodi, da te sledijo tudi vrste profilov, ki niso po tvojem okusu. Hitrost pridobivanja sledilcev je pasivno-hitra.

  1. Sledi samo tistim, katerim želiš

Tvoja domača stran na tak način izgleda res lepo, saj slediš samo tistim, čigar objave želiš spremljati. Slabosti takega sledenja je po mojem mnenju kar veliko. Poleg tega, da te veliko uporabnikov neha slediti, ko jim usluge ne vrneš, te verjetno tudi veliko število uporabnikov niti ne začne slediti.

  1. Sledi tistim, ki sledijo večjemu številu uporabnikov, kot imajo sledilcev

Če si uporabniki ne želijo imeti čim manjšega števila profilov, katerim sledijo, verjetno uporabljajo kombinacijo prvega in drugega načina sledenja. S sledenjem takim profilom se ti možnost za pridobitev novega sledilca znatno poveča.

  1. Sledi nazaj samo tistim, ki sledijo manj uporabnikom, kot imajo sledilcev

Taki uporabniki, selektivno izbirajo komu bodo sledili. Po drugi strani ni potrebno slediti nazaj profilom, ki sledijo veliko več profilom, kot imajo sami sledilcev. Možnost, da vas bodo kmalu nehali slediti je praktično nična, saj verjetno ne uporabljajo nobene aplikacije, ki bi jim povedala, kateri uporabniki jim ne sledijo nazaj.

  1. Sledi nazaj samo tistim, čigar profili so po tvojem okusu …

… ne glede na število sledilcev. Tako bodo na tvoji domači strani vedno le objave, ki so ti všeč. Čeprav s tem tvegaš, da te bodo novi sledilci kmalu nehali slediti, ko bodo ugotovili, da jih ne nameravaš slediti nazaj, je po mojem mnenju vredno.

Katero taktiko pa ti uporabljaš? Naj bo katerakoli že, nikar ne naredi ene ali več napak, ki jih opisujem v prejšnjem blogu. Važno je, da se ob uporabi Instagrama predvsem zabavaš.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s