Najpogostejše napake uporabnikov na Instagramu

Sama verjamem, da sem kar izkušena uporabnica Instagrama. Dejansko sem tudi prebrala pravila in pogoje uporabe aplikacije ter smernice skupnosti. Poleg glavne aplikacije pa sem testirala in uporabljala tudi mnoge druge, ki aktivnemu uporabniku lahko pomagajo pri širjenju omrežja na legalen način. Nekatere od njih uporabljam še dandanes. Danes pa pišem o najpogostejših napakah, ki jih uporabniki nezavedno počnejo in katere prav te aplikacijo zaznajo.

  1. Duhovi

Najbolj cenjeni podatki, ki jih prikazujejo take aplikacije so seznami duhov. Brez skrbi, ne pišem o dušah mrtvih ljudi, ki morebiti tavajo okoli nas, temveč o neaktivnih sledilcih. Čeprav dnevno objavljate svoje fotografije, še ne pomeni, da ste aktiven uporabnik. Le-ta postanete šele takrat, ko podelite vsaj en všeček ali komentar na eno izmed zadnjih 18-ih fotografij vsem, ki jim sledite. Če se to sliši kot veliko dela, vam lahko zagotovim, da ni. Osebno zelo rada vzpostavljam in ohranjam odnose s tistimi, ki jim sledim. Zato se to sploh ne zdi tako zahtevna naloga.

  1. Neaktivni več kot en mesec

Aplikacije znajo izračunati tudi koliko časa je minilo, odkar ste zadnjič objavili nekaj na svojem profilu. Če je minil več kot en mesec, se hitro znajdete na seznamu neaktivnih uporabnikov.

  1. Brez profilne slike

Ja, tudi to je lahko en od kriterijev, kako prepoznati lažne ali neaktivne profile. Saj ni tako težko izbrati eno fotografijo, ki je primerna za objavo na najpomembnejši poziciji na vašem profilu, kaj ne?

Kaj se lahko zgodi, če se znajdete na seznamu neaktivnih uporabnikov?

Večina aplikacij ponuja enostavno odstranitev takih profilov le z enim pritiskom na gumb. Torej naslednjič, ko vas nekdo preneha slediti se vprašajte – ste se mogoče znašli na njegovem seznamu neaktivnih uporabnikov ali mu vaš profil enostavno ni bil (več) všeč?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s